Uçak Teknolojisi
Formu doldur

Rehberimiz size yardım etsin!

UÇAK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

Sivil Havacılık sektörü dünyada ve Türkiye’de hızla büyümeye devam eden genç ve dinamik bir sektördür. Sektörün gelişimine paralel olarak havacılıkta uçuş emniyeti ilkesi ve hava araçlarının bakımı günden güne daha fazla önem kazanmaktadır. Hava aracı bakım personeli kısaca hava araçlarının her türlü bakım, onarım, montaj ve servis işlerinin yapılması aşamalarında görev yapan kişi olarak tanımlanabilir. Uçak Teknolojisi programı; sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve donanıma sahip hava aracı bakım personeli yetiştirmeyi hedeflemektedir. Buna ek olarak programımız hava aracı ve hava aracı parçası imalatında görev alacak nitelikli insan gücünü de yetiştirmektir. Mezunlarımız ulusal ve uluslararası kuruluşlarda hem hava aracı bakım personeli olarak hem de hava aracı imalat personeli olarak görev yapabilmektedirler.

NEDEN TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ UÇAK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI?

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Atatürk’ün “istikbal göklerdedir” vecizesinde göstermiş olduğu hedefe uygun olarak havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek için kurulmuştur. Üniversitemiz Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitedir.
Bu amaç doğrultusunda, ülkemizin savunma sanayinde yürüttüğü milli projelerde ve yükselen sivil hava taşımacılığının her alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü akademik ve uygulamalı eğitimlerle yetiştirmekteyiz.

Uçak Teknolojisi Programı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2012-2013 yılında eğitime başlamıştır. Program; hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik kişisel gelişim dersleri ile desteklenerek emniyetli bir uçuşun sağlanabilmesi amacı ile yerine getirilmesi gereken hizmetleri vermeye yönelik olarak tasarlanmıştır. Programda sadece teorik dersler değil, aynı zamanda uygulamalı yürütülen dersler de bulunmaktadır. Türkiye’de uluslararası kurallara uygun bir şekilde uçak teknolojileri eğitimi verecek yüksekokulumuzda uygulama eğitimleri, öğrencilerimize üniversitemize ait atölye ve laboratuvarlarda alanında uzman ve deneyimli hocalarımız tarafından verilmektedir.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi programını diğer üniversitelerin Uçak Teknolojisi programlarından ayıran en önemli özellik A2 kategorisinde tanınan okul sertifikasına sahip olması ve öğrencilerimize B1 ve B2 kategorisinde 9 modülden muafiyet hakkı sağlamasıdır.

Programımızda A2 kategorisinde sağlanan yetkilerin yanı sıra Kategori B seviyesinde sağlanan modül muafiyetleri öğrencilerimizin B kategori lisans yetkisi için gerekli olan teorik bilgi gerekliliklerinin büyük oranda karşılamaktadır. Bu sayede mezun olan öğrencilerimiz sektörde kısa süre içerisinde B kategori lisans sahibi de olabilmektedir. B kategori lisansı A kategori lisans yetkisi dışındaki tüm bakımlarda kişiyi yetkili kılmaktadır. Bu nedenle özellikle sivil havacılık şirketleri bakım personeli olarak kategori B lisansı sahip bakım personelleri ile çalışmayı tercih edebilmektedir. Bu nedenle B kategorisi lisansı alabilmeye daha yakın hava aracı bakım personelleri havacılık sektöründe daha geniş iş imkânı bulabilmektedir.

Detaylar

Kontenjanlar

Uçak Teknolojisi (Türkçe) Ücretli Uçak Teknolojisi (Türkçe) Burslu
60 12

Ücretler

Uçak Teknolojisi (Türkçe) Ücretli Uçak Teknolojisi (Türkçe) Burslu
110.000 Burslu

Videolar / Görseller

İsim Soyisim Görevi Video
Prof. Dr. Hasan ERBAY Rektör İzle
Dr. Öğr. Üyesi Hicran KASA AHMYO Müdürü İzle
Öğr. Gör. Vedat MERT Öğretim Görevlisi İzle
Hangi Beyne Hangi Meslek Olur? İzle
3.942 Öğrenci
11.594 Mezun Öğrenci
16 Bölüm
149 Akademik Kadro

Parlak ve başarılı bir kariyer için…

Doğru tercih ile kariyerinizde bir adım öne geçin…

Çevrimiçi Başvuru
BAŞVUR